top of page
Search
  • Writer's pictureelpidakokkota

Break your Ceiling teens - Πως θα ήταν ο κόσμος χωρίς τα σκυλάκια μας;


Έχετε σκεφτεί ποτέ πως θα ήταν ο κόσμος μας χωρίς τα σκυλιά; Ένας σκύλος είναι το μόνο πλάσμα που θα σε αγαπήσει περισσότερο κι από τον ίδιο του τον εαυτό. Ακόμα κι αν τον αφήνεις κάθε μέρα μόνο του στο σπίτι για να πας στο σχολείο, γυρνώντας, πάντα μα πάντα, θα έχεις την πιο γλυκιά υποδοχή. Χοροπηδάει πάνω σου, κουνάει την ουρά του, δεν σταματάει να σου δείχνει με τον δικό του μοναδικό τρόπο πόσο σε αγαπάει. Γιατί είσαι το πιο σημαντικό άτομο στην ζωή του. Και όταν τον μαλώνεις, στενοχωριέται. Και όταν τον βάζεις τιμωρία, κλαίει. Έχει αισθήματα όπως όλοι μας και το αν θα τον κάνεις ευτυχισμένο ή όχι βρίσκεται στο χέρι σου.


Μπορεί καμιά φορά να μασουλάει τα έπιπλα, να γεμίζει τρίχες τα κρεβάτια ή και να λερώνει τα χαλιά με τα βρώμικα πατουσάκια του. Αλλά και πάλι... ποιος δεν κάνει σκανταλιές που και που; Το να έχεις ένα σκυλάκι σημαίνει πως είσαι έτοιμος να αναλάβεις τις ευθύνες και να φερθείς υπεύθυνα. Δεν πρόκειται για κάποιο λούτρινο παιχνίδι που παίζεις με αυτό κι όταν το βαρεθείς το ξεχνάς και χάνεται σε κάποια σκονισμένη γωνιά του σπιτιού. Είναι ένα ζωντανό πλάσμα που χρειάζεται την φροντίδα και την αγάπη σου κάθε μέρα. Θέλει να παίζεις μαζί του, να το καθαρίζεις, να το ταΐζεις, να το πηγαίνεις βόλτα και πάνω από όλα να του δείχνεις, όσο περισσότερο μπορείς, πόσο το αγαπάς.


Αν καταφέρεις και του προσφέρεις όλα αυτά, θα έχεις δίπλα σου ένα πιστό σύντροφο και ένα τρυφερό φίλο για μια ζωή. Γι αυτόν τον λόγο, μου είναι αδύνατο να καταλάβω πως κάποιοι άνθρωποι αντέχουν όχι μόνο να αποχωριστούν τέτοια φατσάκια, αλλά και να τα εγκαταλείψουν στους δρόμους, ξέροντας πως οι πιθανότητες να επιβιώσουν είναι μηδενικές.


Τα σκυλιά, έχοντας συνηθίσει να ζουν σε ένα σπίτι, δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις σκληρές συνθήκες που επικρατούν στα σοκάκια κάθε πόλης. Δεν μπορούν να βρουν τροφή, ούτε νερό, ούτε να προστατευτούν από τις κακές καιρικές συνθήκες. Κυρίως όμως κινδυνεύουν από το αδικαιολόγητο και ακατανόητο μίσος μερικών ανθρώπων που τα κακομεταχειρίζονται ή ακόμα και τα σκοτώνουν.


Κανένα ζώο δεν αξίζει αυτού του είδους την μεταχείριση, κανένα ζώο δεν αξίζει μια τέτοια ζωή. Πόσο μάλλον τα σκυλιά που δεν κάνουν τίποτα λιγότερο από το να μας αγαπούν με όλη τους την καρδιά.


λέξεις: Αλίκη Ράγκου 15 ετών

46 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page