top of page
Search
  • Writer's pictureelpidakokkota

Break your Ceiling teens - Τα Χριστούγεννα που αγαπώ!

Updated: Jan 24, 2020



Χριστούγεννα, η μόνη εποχή του χρόνου όπου ακόμα και να θέλεις είναι αδύνατο να μην νιώθεις ευτυχισμένος! Οι πόλεις στολισμένες. Όπου κι αν κοιτάξεις, λαμπερά φωτάκια αναβοσβήνουν χαρωπά, προσθέτοντας ένα τόνο Μαγείας σε κάθε γωνιά. Στολίδια, μουσική, γλυκά! Δεν είναι υπέροχη αίσθηση όταν βλέπεις κόσμο χαρούμενο και βιαστικό, χαμογελαστό και τρεχάτο, να ψάχνει να αγοράσει δώρα για τους αγαπημένους του ανθρώπους;


Και τα δώρα! Είναι τόση η χαρά όταν ψάχνεις να βρεις το κατάλληλο δώρο για τον καθένα, ένα δώρο που να του ταιριάζει. Και κάθεσαι με τις ώρες στα μαγαζιά και πονάνε τα πόδια σου, αλλά δε σε νοιάζει. Η ευχαρίστηση που παίρνεις όταν αγοράζεις για κάποιον δώρο είναι πολύ,πολύ μεγαλύτερη από όταν δέχεσαι εσύ δώρα. Και τα Χριστούγεννα ποτέ δεν ξεχνάς ανθρώπους λιγότερο τυχερούς από σένα. Τους βοηθάς, με όποιο τρόπο μπορείς, εισπράττοντας χαρά από το χαμόγελό τους!


Και τα σπίτια! Τα σπίτια έτοιμα να υποδεχθούν τους επισκέπτες τους.Η ατμόσφαιρα που επικρατεί είναι το λιγότερο ονειρική. Τόσες μυρωδιές τυλίγουν τον αέρα. Από φρεσκοψημένα χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια, χριστουγεννιάτικα γλυκά, πουτίγκες, τσουρέκια, κουραμπιέδες και μελομακάρονα, μέχρι στρουμπουλές γαλοπούλες που ροδίζουν στο φούρνο. Τα τραπέζια στολισμένα με τα καλύτερα σερβίτσια, διακοσμημένα με κάθε λογής αντικείμενο. Με κορδέλες, με λουλούδια, με στρασάκια, με καλούδια. Και κεριά, πολλά κεριά, που γλυκαίνουν την ατμόσφαιρα, και τυλίγουν τα πάντα σε ένα τρυφερό, ρομαντικό φως. Ακόμα και οι ετοιμασίες της γιορτής, με ένα τρόπο μαγικό, είναι συναρπαστικές. Τα ψώνια της τελευταίας στιγμής, το μαγείρεμα και ακόμα και το συμμάζεμα, την ημέρα πριν το «μεγάλο» κάλεσμα έχουν κάτι το ακαθόριστα ωραίο.


Και όταν έρχεται αυτή η μέρα, ο ενθουσιασμός δε σε εγκαταλείπει στιγμή. Τρως, τραγουδάς, γελάς, χορεύεις, συζητάς με ανθρώπους που σημαίνουν τόσα πολλά για σένα. Και μετά, ένα επιτραπέζιο παιχνίδι δίπλα στο τζάκι ή χαρτιά. Και ζεστή σοκολάτα με άρωμα πορτοκάλι, σερβιρισμένη σε πορσελάνινα φλυτζάνια!


Και μια οικογενειακή ταινία! Όλοι απλωμένοι μέσα στο χώρο, στριμωγμένοι στον καναπέ, στις καρέκλες, άλλος στο πάτωμα, άλλος στις σκάλες. Το σπίτι ξεχειλίζει από ζωή και από αγάπη. Εξάλλου, γι’ αυτό είναι αυτή η γιορτή. Να αφήσεις τις δυσκολίες και τις έννοιες στην άκρη και να μοιραστείς με τους ανθρώπους που αγαπάς, αξέχαστες στιγμές, να νιώσεις την αγάπη που γεμίζει ασφυκτικά τον αέρα…


Άσε την μαγεία των Χριστουγέννων να σε συνεπάρει!


λέξεις: Αλίκη Ράγκου 15 ετών

46 views0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page